Hírek

Sajtóközlemény - Agrártalálkozó és Szakmai Nap

2019. április 5-én újabb mérföldkőhöz érkezett az ismert futóműgyártó vállalat, a BPW-Hungária Kft.: a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a PREGA, Magyarország első számú agrár-digitalizációs fórumával együttműködésben első alkalommal látta vendégül a magyar agrárium csaknem kétszáz képviselőjét a szombathelyi gyárban.

Ismét döntőbe jutott a BPW Szakképzési díj pályázata

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) március 7-én immáron hatodik alkalommal adott át Szakképzési díjakat.

Az Agro Drive az év magyar mezőgépe!

Az AGROmashEXPO Új trendek és innovációk a talajművelés gépesítésében című szakmai konferencián ünnepélyes keretek között adták át „Az év magyar mezőgépe 2019” díjat, melyet a BPW Agro Drive hidraulikus hajtott tengelye nyert el.
A termék ezzel az elismeréssel már a második díjat nyerte 2019 januárjában!

Sajtóközlemény - Közönségdíj

Közönségdíj „A mezőgazdasági technika innovációja“: a BPW hajtott tengelye iránt egyre többen érdeklődnek

A pótkocsikhoz kifejlesztett „AGRO Drive“ hidraulikus hajtott tengely kitüntetést kapott Würzburgban

A gazdálkodók és bérmunka vállalkozók körében sikeres – egyre inkább keresett az építkezéseken is: könnyebb a nehéz terepen végzett vontatás és egyszerűbb a karbantartás

Integrált szabadon futás, homologizált fékek és intelligens szenzortechnika 

Átadásra került az első BPW Napszekér díj

A BPW-Hungária Kft. 2018 tavaszán írta ki először a BPW Napszekér díj pályázatot, melyre legalább 6t tengelyterhelésű trailer témakörben írt szakdolgozatot/diplomamunkát készítő hallgatók jelentkezését vártuk. A pályázat célja olyan tehetséges fiatalok ösztönzése és díjazása, akik a kiírásban szereplő témában innovatív, újszerű, saját ötletet tartalmazó szakdolgozatot/diplomamunkát készítenek. 

Az Oladi Általános Iskola nyerte a LEGO robotot

A 10 éves Műszaki Képzőközpont Tanműhelyi nyílt napja kapcsán a BPW-H versenyt hirdetett a térségi általános iskolák között: melynek kiírása szerint az az intézmény, ahonnan a legtöbb tanuló vesz részt a nyílt napon, egy Mindstorms LEGO robotot nyer 160.000 Ft értékben. 

10 éves a BPW Műszaki Képzőközpontja

2018. november 24-én, szombaton 8:30 és 12:30 között rendezte meg a BPW-Hungária Kft. a hagyományos Tanműhelyi Nyílt napját. Az idei évben rendhagyó programmal készült a vállalat, hiszen 10 éves jubileumát ünnepli a Műszaki Képzőközpont. 

Pályaorientációs Szakmai nap a BPW-nél

Pályaorientációs Szakmai napot tartott a BPW-H pedagógusok, pályaorientációs tanácsadók számára október 19-én a vállalatnál.

Elkészült a 2 500 000. közúti pótkocsi futómű a BPW-nél

2018. június 18-án reggel elhagyta a szerelősort a két és fél milliomodik közúti pótkocsi futómű – egy ECO Plus 3 tárcsafékes tengely - a BPW-Hungária Kft. gyártócsarnokában.

Szakképzési díj jelölést nyert a BPW-H

2018. március 8-án került sor a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által alapított 2018. évi Szakképzési Díj ünnepélyes átadására Budapesten. 

Sajtómegjelenés - Mándli Péter interjú

"Gépészmérnökként kezdett 18 éve, ma már igazgató – interjú a szombathelyi BPW magyar ügyvezetőjével" címmel jelent meg cikk Mándli Péterről az Autopro magazinban 2018. január 31-én.

Sikeres volt a Tanműhelyi nyílt nap

2017. november 25-én, szombaton délelőtt zajlott a BPW-Hungária Kft. Tanműhelyi nyílt napja.

BPW az Agritechnica 2017 kiállításon

"BPW tengellyel akkor is folytathatja, amikor mások már feladták."

Ezzel a szlogennel képviseltettük magunkat az Agritechnica mezőgazdasági gépészeti világkiállításon, amely november 12- 18. között Hannoverben került megrendezésre és ahol az eddigiekhez képest a látogatások számát illetően rekordot döntöttünk. Nagy örömünkre szolgál, hogy eddig nem tapasztalt kiemelkedő számú potenciális érdeklődő és látogató volt jelen a standunkon. 

Világpremierrel készül a BPW az Agritechnicára

A BPW-Hungária Kft. számos új fejlesztést, a mezőgazdasági járművek és gépek futóműveivel kapcsolatos megoldást mutat be november közepén a hannoveri mezőgazdasági gépészeti világkiállításon, az Agritechnicán.

Duális gépészmérnök hallgatók szerződéskötése

2017. szeptember 20-án délelőtt került sor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központjában a duális gépészmérnökképzés elsőéves diákjai és partnervállalataik közötti hallgatói munkaszerződés megkötésére.

A BPW az Agritechnica 2017 kiállításon
 • A BPW Hannoverben a 15-ös csarnok E05 standján
 • A BPW hidraulikus hajtású AGRO Drive tengelyének világpremierje
 • Az AGRO Hub a jövőben mérlegrendszerrel is rendelkezésre áll

 

 A BPW fejlesztése az AGRO Drive tengely
 • Az AGRO Drive világpremierje az Agritechnica kiállításon Hannoverben
 • Jobb erőátvitel, egyszerűbb szerviz
 • BPW a vásáron a 15-ös csarnokban, az E05 standon
A BPW AGRO Hub most már mérlegrendszerrel
 • A futóművek futásteljesítménye egy pillantásra áttekinthető
 • Új mérlegrendszer egyszerűsíti a teljesítmény alapú elszámolást
 • Automatikus figyelmeztetés a karbantartási intervallumokra
BPW: GS 9000, az új tengelycsalád
 • BPW bemutatja a GS 9000 merevtengelyt és a GSLA 9000 kormányzott tengelyt az Agritechnica kiállításon
 • Gazdaságos megoldás alacsony tengelyterhelésekhez
 • Különböző rugózási megoldásokból lehet választani
Brumbauer József állami kitüntetésben részesült

Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Magyarország köztársasági elnöke állami kitüntetést adományozott vállalatunk nyugdíjba vonuló igazgatója, Brumbauer József részére.