Hírek

SAJTÓMEGJELENÉS - MÁNDLI PÉTER INTERJÚ 2021.01.16.

"A koronavírus-járvány ellenére is sikeres évet tudhat maga mögött a nehézfutóművek, futóműrendszerek előállításával, illetve agrárgépipari termékek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozó szombathelyi BPW-Hungária Kft."

Interjú Sebestyén László duális hallgatóval

Interjú Sebestyén Lászlóval, a BPW-H egyik végzős duális hallgatójával. Laci beszél többek között a Techtogether mérnökversenyről, az online oktatásról és a jövőbeni terveiről is. 

Online zajlott az EIMA kiállítás

A kétévente megrendezésre kerülő olaszországi EIMA nemzetközi mezőgazdasági gépipari kiállítás és vásár, az idén a járványhelyzet miatt átkerült digitális platformra. 

BPW-s siker a szombathelyi TDK-n

Magyarics Norbert, a BPW-H duális hallgatója nyerte a szombathelyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferenciát.

ÁTADÁSRA KERÜLT A HARMADIK BPW NAPSZEKÉR DÍJ

A BPW-Hungária Kft. 2018 tavaszán írta ki először a BPW Napszekér díj pályázatot, melyre legalább 6 t tengelyterhelésű trailer témakörben írt szakdolgozatot/diplomamunkát készítő hallgatók jelentkezését vártuk.
A pályázat célja olyan tehetséges fiatalok ösztönzése és díjazása, akik a kiírásban szereplő témában innovatív, újszerű, saját ötletet tartalmazó szakdolgozatot/diplomamunkát készítenek. 

Savaria Fórum jubileumi különszám

Interjú Mándli Péter ügyvezető igazgatóval a Savaria Fórum jubileumi különszámában. 

Autonóm félpótkocsin dolgozik a BPW

"A BPW szerint az autonóm félpótkocsik megkerülhetetlen részei lesznek a jövő autonóm közlekedési rendszerének. A német vállalat éppen ezért vezet egy, a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium által támogatott projektet, aminek célja az autonóm félpótkocsik használatához szükséges körülmények meghatározása."

Biztosított a szombathelyi gépészmérnökképzés jövője

"Egyöntetűen megerősítette a szombathelyi duális gépészmérnökképzés közép és hosszú távú fenntartásának szándékát a régió 13 nagyvállalata, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése."

SAJTÓMEGJELENÉS - MÁNDLI PÉTER INTERJÚ 2020.06.10.

"Leállások és elbocsátások nélkül vészelte át a járvány okozta válság eddigi időszakát a BPW-Hungária Kft."

Átadásra került a második BPW Napszekér díj

A BPW-Hungária Kft. 2018 tavaszán írta ki először a BPW Napszekér díj pályázatot, melyre legalább 6 t tengelyterhelésű trailer témakörben írt szakdolgozatot/diplomamunkát készítő hallgatók jelentkezését vártuk.
A pályázat célja olyan tehetséges fiatalok ösztönzése és díjazása, akik a kiírásban szereplő témában innovatív, újszerű, saját ötletet tartalmazó szakdolgozatot/diplomamunkát készítenek.

Sajtóközlemény - Agrártalálkozó és Szakmai Nap

2019. április 5-én újabb mérföldkőhöz érkezett az ismert futóműgyártó vállalat, a BPW-Hungária Kft.: a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a PREGA, Magyarország első számú agrár-digitalizációs fórumával együttműködésben első alkalommal látta vendégül a magyar agrárium csaknem kétszáz képviselőjét a szombathelyi gyárban.

Ismét döntőbe jutott a BPW Szakképzési díj pályázata

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) március 7-én immáron hatodik alkalommal adott át Szakképzési díjakat.

Az Agro Drive az év magyar mezőgépe!

Az AGROmashEXPO Új trendek és innovációk a talajművelés gépesítésében című szakmai konferencián ünnepélyes keretek között adták át „Az év magyar mezőgépe 2019” díjat, melyet a BPW Agro Drive hidraulikus hajtott tengelye nyert el.
A termék ezzel az elismeréssel már a második díjat nyerte 2019 januárjában!

Sajtóközlemény - Közönségdíj

Közönségdíj „A mezőgazdasági technika innovációja“: a BPW hajtott tengelye iránt egyre többen érdeklődnek

A pótkocsikhoz kifejlesztett „AGRO Drive“ hidraulikus hajtott tengely kitüntetést kapott Würzburgban

A gazdálkodók és bérmunka vállalkozók körében sikeres – egyre inkább keresett az építkezéseken is: könnyebb a nehéz terepen végzett vontatás és egyszerűbb a karbantartás

Integrált szabadon futás, homologizált fékek és intelligens szenzortechnika 

Átadásra került az első BPW Napszekér díj

A BPW-Hungária Kft. 2018 tavaszán írta ki először a BPW Napszekér díj pályázatot, melyre legalább 6t tengelyterhelésű trailer témakörben írt szakdolgozatot/diplomamunkát készítő hallgatók jelentkezését vártuk. A pályázat célja olyan tehetséges fiatalok ösztönzése és díjazása, akik a kiírásban szereplő témában innovatív, újszerű, saját ötletet tartalmazó szakdolgozatot/diplomamunkát készítenek. 

Az Oladi Általános Iskola nyerte a LEGO robotot

A 10 éves Műszaki Képzőközpont Tanműhelyi nyílt napja kapcsán a BPW-H versenyt hirdetett a térségi általános iskolák között: melynek kiírása szerint az az intézmény, ahonnan a legtöbb tanuló vesz részt a nyílt napon, egy Mindstorms LEGO robotot nyer 160.000 Ft értékben. 

10 éves a BPW Műszaki Képzőközpontja

2018. november 24-én, szombaton 8:30 és 12:30 között rendezte meg a BPW-Hungária Kft. a hagyományos Tanműhelyi Nyílt napját. Az idei évben rendhagyó programmal készült a vállalat, hiszen 10 éves jubileumát ünnepli a Műszaki Képzőközpont. 

Pályaorientációs Szakmai nap a BPW-nél

Pályaorientációs Szakmai napot tartott a BPW-H pedagógusok, pályaorientációs tanácsadók számára október 19-én a vállalatnál.

Elkészült a 2 500 000. közúti pótkocsi futómű a BPW-nél

2018. június 18-án reggel elhagyta a szerelősort a két és fél milliomodik közúti pótkocsi futómű – egy ECO Plus 3 tárcsafékes tengely - a BPW-Hungária Kft. gyártócsarnokában.

Szakképzési díj jelölést nyert a BPW-H

2018. március 8-án került sor a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által alapított 2018. évi Szakképzési Díj ünnepélyes átadására Budapesten.