Hírek

A BPW az Agritechnica 2017 kiállításon

2017.08.29.
A BPW az Agritechnica 2017 kiállításon
  • A BPW Hannoverben a 15-ös csarnok E05 standján
  • A BPW hidraulikus hajtású AGRO Drive tengelyének világpremierje
  • Az AGRO Hub a jövőben mérlegrendszerrel is rendelkezésre áll

 

Szombathely/Wiehl, 2017. 08. 29. A BPW a mezőgazdasági gépészeti világkiállításon, a 2017. november 12. és 18. között Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnicán számos, a mezőgazdasági járművek és gépek futóműveivel kapcsolatos megoldást mutat be – a mottó így hangzik „Folytatjuk akkor is, ha mások feladják”. A hidraulikus hajtású BPW AGRO Drive tengelye a világon először itt kerül bemutatásra.

„Az Agritechnica mottója a mi hozzáállásunkat tükrözi a BPW-nél. Ha egy ügyfélnek valamilyen speciális kívánsága van, azt mi mindenképpen teljesíteni szeretnénk. Mi nem a problémát, hanem a megoldást tartjuk szem előtt. És mindig meg is találjuk a megoldást. A számos termékfejlesztésünknek köszönhetően a teljes szállítási folyamathoz kínálunk megoldást az ügyfeleinknek – egészen a hálózatba kapcsolásig. Hogy ez lehetséges legyen, olyan stratégiai partnerekkel működünk együtt, akik ugyanolyan igényesek, mint mi vagyunk”, mondta el Peter Lindner, a cég mezőgazdasági területeken Németországért és a Benelux-államokért felelős értékesítési vezetője.

Az ilyen megoldások közé tartozik a BPW AGRO Drive hidraulikus hatású tengely, amelyet először Hannoverben mutatnak be a nyilvánosságnak. Ebben a BPW futóművekkel kapcsolatos minden tudása megjelenik: a kifinomult tervezésnek köszönhetően a karbantartási munkákat és a fékpofák cseréjét a hidromotorok leszerelése nélkül is el lehet végezni. Ezért a jól bevált BPW fékrendszer került a tengelyre.

A BPW két évvel ezelőtt mutatta be Hannoverben az AGRO Hubját, amely a mezőgazdasági területen tevékenykedő ügyfelek számára lehetővé teszi egy futómű futásteljesítményének pontos áttekintését. Az érzékelők érzékelik a futómű összes futásteljesítményét és a napi futásteljesítményt. Újdonság, hogy az adatok ISO-bus kommunikációs csatornán továbbíthatók a mezőgazdasági gép kijelzőkészülékére. Így a futóművel kapcsolatos összes információ mindig egy pillantásra áttekinthető a vezetőfülkében. A rendszer más területeken is fejlődött: „Az ügyfeleinknek az AGRO Hub rendszerhez a jövőben egy olyan mérlegrendszert is kínálunk, amely +/- két százalék pontossággal képes mérni. Manapság már gyakori a tömegalapú elszámolás, így ez a megoldás különösen hasznos”, mondta Peter Lindner. Az ilyen példák mutatják, hogy a BPW csoport milyen intenzív fejlesztési munkát végez a konnektivitás területén.

Ezen kívül a BPW kisebb terhelésekhez kifejlesztette a GS 9000 tengelycsaládot, amely a 9 tonnás megengedett tengelyterheléssel optimálisan alkalmazható billenőplatós járművekben, szállítójárművekben és talajmegmunkáló gépekben, és emellett a kiemelkedő gazdaságosság és az ismert BPW-minőség jellemzi a család tengelyeit. A következő évben a BPW megjelenik a piacon az ehhez illeszkedő GSLA 9000 kormányzott tengellyel, amely szintén megtekinthető az Agritechnica kiállításon. Ezen kívül az új N 3411 fékek kifejlesztésével a BPW most már 17,5 col méretű gumiabroncsokkal szerelt kerekek használatát is lehetővé teszi ennél a tengelycsaládnál.

A BPW termékújdonságairól a látogatók többet is megtudhatnak az Agritechnica kiállításon a 15-ös csarnokban az E05 standon.

A BPW agrárpiaci tevékenységéről
A BPW-Hungária Kft., amely a BPW Bergische Achsen KG száz százalékban saját tulajdonú lévő leányvállalata, a mezőgazdasági járművek és gépek specialistája a BPW csoporton belül. A vállalat portfóliója a féltengelyektől a komplett tengelyeken át a rugózást és a felszerelt fékrendszert is tartalmazó, 30 tonnát is meghaladó tengelycsoport-terhelhetőségű, vázzal együtt kínált tridem tengelyekig terjed. Magyarországon több mint 1400 munkavállaló készíti a kiváló minőségű, igényes műszaki megoldásokat tartalmazó tengelyeket és futóműrendszereket. Az agrártermékek képviseletét a BPW-csoport világszerte megtalálható tagvállalkozásai látják el.
www.bpwagrar.com

A BPW Bergische Achsen Betéti Társaságról

A BPW Bergische Achsen Betéti Társaság a BPW-csoport anyavállalata. Az 1898 óta működő, wiehli székhelyű családi vállalkozás több mint 1.600 munkavállalóval, akik közül mintegy 120 gyakornok, fejleszt és gyárt komplett futóműrendszereket tehergépjárművek pótkocsijaihoz és félpótkocsijaihoz. A BPW technológiái közé tartoznak többek között a tengelyrendszerek, a féktechnológia, a rugózás és a csapágyazások. Járművek milliói futnak világszerte a BPW által gyártott pótkocsitengelyekkel és futóműrendszerekkel. A járművek gyártói és üzemeltetői számára így szolgáltatások átfogó spektruma áll rendelkezésre, amelyek segítségével gazdaságosabbá tehetik a termelési, ill. szállítási folyamataikat.
www.bpw.de

A BPW csoportról
A wiehli székhelyű BPW-csoport megbízható mobilitási és rendszerpartner a szállítási iparágban, és egy kézből kínál innovatív megoldásokat. A portfólió a tengelyektől a felfüggesztési rendszereken és féktechnológiákon (BPW), a lezárórendszereken és felépítményeken (Hestal), a világítási rendszereken (Ermax) és műanyagipari technológiákon (HBN-Teknik) keresztül a vontatók és vontatmányok számára készült felhasználóbarát telematikai alkalmazásokig (idem telematics) terjed. A BPW-csoport technológiái és szolgáltatásai lehetővé teszik a gazdaságos termelési folyamatok kialakítását a gyártóknál, és lehetővé teszik a legmagasabb szintű transzparenciát a rakodási és szállítási folyamatoknál, így a járművek üzemeltető hatékony flottamenedzsmentet tudnak működtetni. A tulajdonosok által vezetett BPW-vállalatcsoporthoz világszerte 60 vállalat tartozik, és a csoport mintegy 6.400 munkavállalót foglalkoztat. www.wethinktransport.de

Kapcsolat:
Vállalati kommunikációs részleg
Sajtóval és nyilvánossággal kapcsolatos ügyek
Nadine Simon
Telefon: +49 22 62 / 78-19 09
Fax: +49 22 62 / 78-49 09 presse@bpw.de

BPW Bergische Achsen KG, Ohlerhammer, 51674 Wiehl, Deutschland

www.bpw.de | www.wethinktransport.de