Hírek

Az Agro Drive az év magyar mezőgépe!

2019.01.28.
Az Agro Drive az év magyar mezőgépe!

Az AGROmashEXPO Új trendek és innovációk a talajművelés gépesítésében című szakmai konferencián ünnepélyes keretek között adták át „Az év magyar mezőgépe 2019” díjat, melyet a BPW Agro Drive hidraulikus hajtott tengelye nyert el.
A termék ezzel az elismeréssel már a második díjat nyerte 2019 januárjában!

A díjat a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, valamint innovációs tevékenységük ösztönzésére alapított a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft.

A szakmai zsűri az agrárium jeles hazai kutatóintézményei, a gyakorlati élet, és a szaksajtó képviselőiből állt: dr. Bense László (MTA ABMB), dr. Hajdú József (Mg. Technika), dr. Kelemen Zsolt (szakértő), Antos Gábor (GTE), Forgács Tibor (Magyar Mezőgazdaság), a zsűri elnöke ezúttal is dr. Jóri J. István, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora volt. A díj átadása előtt elmondta, az elmúlt év hazai mezőgépfejlesztők tevékenységei sikeresnek minősíthetők, ugyanis ezt igazolták az idén látott gépek.

Ezúttal 33 vállalat termékeit tekintette meg a zsűri. Az idei kiállításon nemcsak a korábbi termékek továbbfejlesztett változataival találkozhattak, hanem igazi innovációs munkát reprezentáló gépekkel is.

Ezért a legjobb hazai mezőgép kiválasztása nehéz feladat elé állította a bírálóbizottság tagjait, éppen ezért csak hosszas, részletes értékelés alapján született meg a végeredmény.

A felkeresett cégek közül több jelezte, hogy komoly fejlesztéseken dolgoznak, amelyek eredményei a következő AGROmashEXPO-n lesznek majd láthatók.

A zsűri három gyártótermékei közül döntött, így a végeredmény a következő lett: harmadik helyre sorolták a Farmgép Kft. Kertitox Revolution vontatott, légrugós szántóföldi permetezőgépét. Második lett az FF gro Kft. Nonius homlokrakodó-családja.

„Az év magyar mezőgépe 2019” elismerést a BPW Hungária Kft. BPW Agro drive hidraulikus hajtott tengelye érdemelte ki. Ez a berendezés ugyanis magyar fejlesztésű, hazai gyártású és globális forgalmazású.

Az oklevelet és az ezzel járó díjat Csánk Péter, a BPW Hungária Kft. értékesítési vezetője vette át Kerényi Györgytől, a GTE mezőgépipari szakosztályának elnökétől és Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság marketingvezetőjétől.

Forrás: http://magyarmezogazdasag.hu/2019/01/24/dijazott-es-elismert-fejlesztes?fbclid=IwAR2eNe8IieC083xibTwciqF-mK_6RxWovW4uGNnBq5CLBwZ2dpmgf3Xu9pE