Hírek

Elkészült a 2 500 000. közúti pótkocsi futómű a...

2018.06.18.
Elkészült a 2 500 000. közúti pótkocsi futómű a BPW-nél

2018. június 18-án reggel elhagyta a szerelősort a két és fél milliomodik közúti pótkocsi futómű – egy ECO Plus 3 tárcsafékes tengely - a BPW-Hungária Kft. gyártócsarnokában.

A vállalat dolgozói ünnepségen emlékeztek meg a nevezetes darabszámról. Mándli Péter ügyvezető igazgató a kezdetekre visszatekintve elmondta: 1991 júliusában készült el az első BPW futómű a szombathelyi gyárban, és külön üdvözölte azokat a kollégákat, akik nemcsak az első, hanem a 2 és fél milliomodik futómű gyártásából is kivették a részüket.
Hangsúlyozta: a BPW nagy múltú vállalat, amely a kiemelkedő innovációnak köszönhetően a jövő termékeit gyártja.

Az ECO Plus 3 kifejezetten hosszan tartó igénybevételnek kitett járművek, kamionok vontatmányaihoz készült termék, egy nagyon megbízható, robusztus rendszer, melynek élettartama és gazdaságossága legendás, és amit 5 év korlátlan futásteljesítményű jótállás egészít ki. 

A BPW ECO Plus 3 az ECO Hub rendszeren alapuló fejlesztés, melynek jellemzője a kúpgörgős csapágyazás, amely könnyű beállíthatóságot eredményez, és a csapágyak rendkívül egyszerűen cserélhetők. Amennyiben szükséges, nem kell egy teljesen új kerékagycsoportot cserélni.
A kerékagy - a Forma 1 mintájára - beépített nyomatékhatároló anyával van ellátva, ami a kerék, a fékdob és csapágyak gyors eltávolítását tetszi lehetővé, egyszerűbbé téve ezzel a karbantartást. 

BPW vállalatcsoport

A BPW-Hungária Kft. a németországi BPW Bergische Achsen KG szombathelyi leányvállalata. Az 1898-ban alapított, 120 éves múltra visszatekintő vállalat központja a németországi Wiehlben, Kölntől 50 km-re található.
A BPW-csoport haszon- és agrárjárművekbe gyárt futómű-alkatrészeket, futóműveket és futómű-rendszereket.
A vállalatcsoportnak 16 gyártóbázisa, 7000 alkalmazottja van, 54 országban működtet kereskedelmi és szolgáltató képviseletet, és 3200 szervizben biztosítja a BPW futóművek BPW standardok szerinti karbantartását és javítását.

BPW-Hungária Kft.

Az 1500 főt foglalkoztató BPW-Hungária Kft. a vállalatcsoport 2. legnagyobb gyártóbázisa, Közúti- és agrárgépipari futóművek és futómű-rendszerek, valamint azok komponenseinek gyártásával foglalkozik. A vállalat 2016-ban ünnepelte fennállásának 25 éves jubileumát.
Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi csapat feladata.

További információk:

www.bpw.de

www.bpw-hungaria.hu

www.bpwagrar.com

www.facebook.com/bpwhungariakft