Hírek

Sajtóközlemény - I. Nagyvállalati targoncás ver...

2016.09.17.
Sajtóközlemény - I. Nagyvállalati targoncás verseny

2016. szeptember 17-én szombaton délelőtt - hagyományteremtő szándékkal - targoncás ügyességi versenyt rendezett az öt szombathelyi nagyvállalat: BPW-H, Delphi, EPCOS, iQor és a LuK Savaria.

A helyi nagyvállalatok évek óta megrendezik a nagyvállalati focitornát, de szakmai versenyben eddig nem mérték össze erejüket. Idén először – a BPW-Hungária Kft. kezdeményezésére – versenyt rendeztek a targoncás szakma legjobbjai részvételével.


A BPW-Hungária Kft. saját anyagmozgató dolgozói részére – a Családi Nap keretében - már kétszer is rendezett ügyességi versenyt. A szervezők nagyon ötletes, látványos pályát állítottak össze, így a rendezvény óriási sikert aratott a versenyzők és a szurkolók körében is. Ez adta az ötletet, hogy érdemes lenne kibővíteni a versenyzők körét, és a többi szombathelyi nagyvállalat targoncás dolgozóit is meghívni egy közös megmérettetésre.


Az ötlet nagyon pozitív fogadtatásra talált a partner vállalatok körében, el is kezdődött a szervezőmunka. Kidolgozták a verseny forgatókönyvét, meghatározták a versenyben résztvevő targoncák típusát, megtervezték, és előzetesen fel is építették a pályát, egyrészt hogy teszteljék, másrészt hogy lehetőséget biztosítsanak a résztvevőknek a gyakorlásra.


A szeptember 17-én megrendezett első verseny házigazdája a BPW-Hungária Kft., később pedig mindig másik vállalatnál kerül lebonyolításra.
„A szakma legjobbjai számára motiváció és elismerés, hogy bajnokok lehetnek, a többiek számára pedig nagy húzóerő, hogy ők is fejlesszék tudásukat és profik legyenek. Technológiánkból, az anyagok jellegéből adódóan nagyon sok anyagmozgatási feladatunk van, mintegy 250 fő dolgozik emelőgépekkel, targoncákkal. Fontos, hogy a targoncások a lehető legmagasabb szakmai színvonalon végezzék munkájukat. Ennek érdekében a vállalatunk saját gyakorlópályát is működtet, ahol nemcsak az új, hanem a tapasztalt kollégák is gyakorolhatnak” – fogalmazott Vass Tamás, a BPW-Hungária Központi Logisztikai vezetője.


A targoncások három kategóriában versenyeztek: homlokvillás és gyalogkíséretű targonca, vontató. Az egyéni győztesek:

Gyalogkíséretű targonca
1 Pesti Krisztián DELPHI
2 Major Zsolt EPCOS
3 Janzsó Anita EPCOS

Homlokvillás targonca
1 Hujber Imre BPW
2 Papp József BPW
3 Komáromi Zoltán EPCOS

Vontató
1 Pataki László BPW
2 Cenkov János BPW
3 Svertsits Márton DELPHI

Vállalati csapatok is versenyeztek, a Forma 1 szabályai szerint kategóriánként a 10 legjobb versenyző pontjai adódtak össze, és a legtöbb pontot gyűjtő csapat - 2016-ban a BPW-Hungária Kft. - vihette haza a vándorkupát.

További információk:

BPW-Hungária Kft.
A BPW-Hungária Kft. a vállalatcsoport 2. legnagyobb gyártóbázisa, gépjármű-utánfutó futóművek és futómű-rendszerek – aggregátok és azok komponenseinek – gyártásával foglalkozik. A vállalat idén ünnepli fennállásának 25 éves jubileumát.
Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi mérnökcsapat feladata, és a vállalat e termékek önálló külkereskedelmi jogát is megkapta az anyavállalattól.

www.bpw.de
www.bpw-hungaria.hu
www.facebook.com/bpwhungariakft