Karrier

Egyetemi gyakornoki programok

Egyetemi gyakornoki programok

A BPW-Hungária Kft. gyakornoki programok keretében több műszaki felsőoktatási intézménnyel működik együtt: a gödöllői Szent István Egyetemmel (kooperatív gyakorlat), a győri Széchenyi István Egyetemmel (PRACTING és PRACTING Plusz gyakorlat) és a Pannon Egyetem Mechatronikai és Képzési Intézetének zalaegerszegi karával (duális képzés).

PRACTING Plusz (1 év)


A PRACTING Plusz program 15 éves tapasztalata alapján került kidolgozásra a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnök BSc képzésén belül az Automobil Produktion szakirány kereteire támaszkodva. A program sajátossága, hogy a hallgatók egybefüggően egy éves időszakot tölthetnek a partner vállalatoknál a tanulmányaik utolsó két félévében. A képzést blended learning struktúrában elkészített tananyagok támogatják. A programra jelentkezés a szakirány választással történik a 4. félév során. A partner vállalatokkal az ötödik félév során történik meg az ismerkedés és a kiválasztás folyamata is ebben a szemeszterben zajlik. A programmal kapcsolatosan a Széchenyi István Egyetemen a PRACTING irodában és a Járműgyártási Tanszék titkárságán lehet érdeklődni.


PRACTING gyakorlat (min. 3 hónap)


A PRACTING gyakorlatorientált képzési program 1996-ban kezdte meg működését a Széchenyi István Egyetem jogelődjén. A gyakorlati lehetőség célja, hogy a Széchenyi István Egyetem hallgatói számára egybefüggő 3 hónapos szakmai gyakorlati lehetőséget biztosítson a partner iparvállalatoknál, ahol valós körülmények között mélyíthetik el a felsőfokú képzésben tanultakat. A gyakorlati időszak ütemezése elsődlegesen az őszi és tavaszi félévek szorgalmi időszakára tervezett, melyet egyéni tanulmányi rend lehetősége támogat. A program ettől eltérő időszakban folytatott gyakorlatorientált időszak teljesítését is támogatja. A hallgatók számára a program ösztöndíj lehetőséget biztosít, a minimum 3 hónapos időtartam meghosszabbítása lehetséges. Mindezek alapján a tanulmányok második felében, harmad éves hallgatók számára javasolt a program igénybe vétele, mely kiváló támogatást biztosít a szakdolgozati téma megtalálásában és kidolgozásában is. A jelentkezés a sze.practing.hu oldalon, illetve a PRACTING irodán keresztül lehetséges.


Kooperatív gyakorlat (10 hónap)


A vállalat a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar végzős Bsc illetve Msc hallgatóit 2008 óta fogadja kooperatív gyakorlatra, közülük többen azóta is a vállalat munkatársai.
A jelentkezéseket minden év tavaszán, a Kooperatív gyakorlati börze után – ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a vállalatunkkal és az aktuális nyitott gyakornoki pozícióinkkal - a Szent István Egyetem felé kell benyújtani. A jelentkezést követően májusban kerül sor a gyárlátogatással, cégbemutatóval egybekötött interjúra. A gyakorlat időtartama: szeptember 1. – június 30. Heti 4 nap, 8 órában. A hallgatók a kooperatív gyakorlat időtartamára egyéni tanrendet kérvényeznek. A kooperatív gyakornokok számára szakdolgozati témát és kötelező szakmai gyakorlat letöltési lehetőséget biztosítunk.


Duális képzési program (3,5 év)


A duális képzési program keretében a Pannon Egyetem Mechatronikai és Képzési Intézetének zalaegerszegi karának mechatronikai mérnök BSc szakos hallgatóit fogadjuk évi 22 hét gyakorlatra. A jelentkezéseket a Pannon Egyetem felé kell benyújtani minden év tavaszán.