Hírek

A BPW fejlesztése az AGRO Drive tengely

2017.08.29.
 A BPW fejlesztése az AGRO Drive tengely
  • Az AGRO Drive világpremierje az Agritechnica kiállításon Hannoverben
  • Jobb erőátvitel, egyszerűbb szerviz
  • BPW a vásáron a 15-ös csarnokban, az E05 standon

Szombathely/Wiehl, 2017. 08. 29. --- A puha, laza talajokon, vagy emelkedőkön haladva a mezőgazdasági gépek gyakran elérik a teljesítőképességük határait. A BPW kifejlesztette a BPW AGRO Drive elnevezésű hidraulikus hajtott tengelyt mezőgazdasági pótkocsik számára, amelynek segítségével ilyen talajokon jelentősen könnyebb az elindulás, és elkerülhető az elakadás. A kiegészítő hajtás nagyobb teljesítményt biztosít nehéz terepen. Az AGRO Drive tengely világpremierje novemberben lesz az Agritechnica kiállításon.

Az új hidraulikus tengely nem csak az erőátvitelt javítja, a szervizelés is egyszerűbbé válik: a kifinomult tervezésnek köszönhetően a karbantartási munkákat és a fékpofák cseréjét a hidromotorok leszerelése nélkül is el lehet végezni. Ezt a bevált BPW-fékrendszer teszi lehetővé, amelynél a fékdobot egyszerűen le lehet húzni kifelé. A hajtott tengely mind laprugós, mind légrugós, mind hidraulikus rugózású felfüggesztésekbe beépíthető.

Az AGRO Drive szériában tartalmaz egy portot, amelyhez az abroncsnyomás-szabályozó rendszert lehet csatlakoztatni. A portot a PTG Reifendruckregelsysteme GmbH fejlesztette ki a BPW számára, a két vállalat szoros együttműködése mellett.

Ezért a tengelybe opcionálisan fordulatszám-, forgásirány- és ABS-érzékelők is integrálhatók. Az érzékelők úgy vannak elhelyezve a tengelycsonkokban, hogy a lehető legjobban védve legyenek a szennyeződésektől, ez biztosítja a maximális üzembiztonságot.

A BPW agrárpiaci tevékenységéről

A BPW-Hungária Kft., amely a BPW Bergische Achsen KG száz százalékban saját tulajdonú lévő leányvállalata, a mezőgazdasági járművek és gépek specialistája a BPW csoporton belül. A vállalat portfóliója a féltengelyektől a komplett tengelyeken át a rugózást és a felszerelt fékrendszert is tartalmazó, 30 tonnát is meghaladó tengelycsoport-terhelhetőségű, vázzal együtt kínált tridem tengelyekig terjed. Magyarországon több mint 1400 munkavállaló készíti a kiváló minőségű, igényes műszaki megoldásokat tartalmazó tengelyeket és futóműrendszereket. Az agrártermékek képviseletét a BPW-csoport világszerte megtalálható tagvállalkozásai látják el.
www.bpwagrar.com

A BPW Bergische Achsen Betéti Társaságról

A BPW Bergische Achsen Betéti Társaság a BPW-csoport anyavállalata. Az 1898 óta működő, wiehli székhelyű családi vállalkozás több mint 1.600 munkavállalóval, akik közül mintegy 120 gyakornok, fejleszt és gyárt komplett futóműrendszereket tehergépjárművek pótkocsijaihoz és félpótkocsijaihoz. A BPW technológiái közé tartoznak többek között a tengelyrendszerek, a féktechnológia, a rugózás és a csapágyazások. Járművek milliói futnak világszerte a BPW által gyártott pótkocsitengelyekkel és futóműrendszerekkel. A járművek gyártói és üzemeltetői számára így szolgáltatások átfogó spektruma áll rendelkezésre, amelyek segítségével gazdaságosabbá tehetik a termelési, ill. szállítási folyamataikat.
www.bpw.de

A BPW csoportról

A wiehli székhelyű BPW-csoport megbízható mobilitási és rendszerpartner a szállítási iparágban, és egy kézből kínál innovatív megoldásokat. A portfólió a tengelyektől a felfüggesztési rendszereken és féktechnológiákon (BPW), a lezárórendszereken és felépítményeken (Hestal), a világítási rendszereken (Ermax) és műanyagipari technológiákon (HBN-Teknik) keresztül a vontatók és vontatmányok számára készült felhasználóbarát telematikai alkalmazásokig (idem telematics) terjed. A BPW-csoport technológiái és szolgáltatásai lehetővé teszik a gazdaságos termelési folyamatok kialakítását a gyártóknál, és lehetővé teszik a legmagasabb szintű transzparenciát a rakodási és szállítási folyamatoknál, így a járművek üzemeltető hatékony flottamenedzsmentet tudnak működtetni. A tulajdonosok által vezetett vállalatcsoporthoz világszerte 60 vállalat tartozik, és a csoport mintegy 6.400 munkavállalót foglalkoztat. www.wethinktransport.de

Kapcsolat:
Vállalati kommunikációs részleg
Sajtóval és nyilvánossággal kapcsolatos ügyek
Nadine Simon
Telefon: +49 22 62 / 78-19 09
Fax: +49 22 62 / 78-49 09 presse@bpw.de

BPW Bergische Achsen KG, Ohlerhammer, 51674 Wiehl, Deutschland

www.bpw.dewww.wethinktransport.de