Hírek

BPW: GS 9000, az új tengelycsalád

2017.08.29.
BPW: GS 9000, az új tengelycsalád
  • BPW bemutatja a GS 9000 merevtengelyt és a GSLA 9000 kormányzott tengelyt az Agritechnica kiállításon
  • Gazdaságos megoldás alacsony tengelyterhelésekhez
  • Különböző rugózási megoldásokból lehet választani

Szombathely/Wiehl, 2017. 08. 29. --- Az új GS 9000 tengelyekkel a BPW Bergische Achsen KG egy olyan termékcsoportot fejlesztett ki, amelyek 9 tonnás megengedett tengelyterheléssel optimálisan alkalmazható billenőplatós járművekben, szállítójárművekben és talajmegmunkáló gépekben. A megoldásokat a BPW november 12. és 18. között Hannoverben, az Agritechnica kiállításon az E05 standon mutatja be a 15-ös csarnokban.

Az új tengelycsaládhoz tartozik a GS 9000 merevtengely és a GSLA 9000 kormányzott tengely, amelyekkel a BPW 2018-ban jelenik meg a piacon. A kormányzott tengely optimális viselkedést biztosít menet közben: a pótkocsi kormányoz a kanyarokban, és így közel ugyanazon az íven fut, mint a vontatójármű. Ez kíméli a gumiabroncsokat és üzemanyagot takarít meg. Így csökken a vontatáshoz szükséges erő, valamint csökken a jármű teljes terhelése a kanyarokban.

„Hogy a járművek üzemeltetői a legkisebb, 9 tonna alatti tartományban is gazdaságosan és biztonságosan üzemeltethessék a járműveiket, a fejlesztés közben a költségek optimalizálására és a tengelyek felhasználási területeire fókuszáltunk”, mondta el Peter Lindner, a cég mezőgazdasági területeken Németországért és a Benelux-államokért felelős értékesítési vezetője. „A célunk a maximális gazdaságosság volt, az ismert BPW minőség és rugalmasság megtartása mellett.”

Ezért a BPW építőelem-elvnek megfelelően ez az új tengelygeneráció is számos lehetőséget kínál a futóműkomponensek kombinálására. Mindkét tengelyváltozat kombinálható mind az AGRO Air légrugózással, mind a mechanikus VB rugózással (parabola, vagy laprugóköteg). A járművek üzemeltetőinek akkor is van választása, ha a fékekről van szó: választhatnak a 19,5 colos és nagyobb méretű gumiabroncsokkal szerelt kerekekhez való N4012 fék, és az új fejlesztésű, 17,5 colos gumiabroncsokkal szerelt kerekektől használható N3411 fék között.


A BPW agrárpiaci tevékenységéről
A BPW-Hungária Kft., amely a BPW Bergische Achsen KG száz százalékban saját tulajdonú lévő leányvállalata, a mezőgazdasági járművek és gépek specialistája a BPW csoporton belül. A vállalat portfóliója a féltengelyektől a komplett tengelyeken át a rugózást és a felszerelt fékrendszert is tartalmazó, 30 tonnát is meghaladó tengelycsoport-terhelhetőségű, vázzal együtt kínált tridem tengelyekig terjed. Magyarországon több mint 1400 munkavállaló készíti a kiváló minőségű, igényes műszaki megoldásokat tartalmazó tengelyeket és futóműrendszereket. Az agrártermékek képviseletét a BPW-csoport világszerte megtalálható tagvállalkozásai látják el.
www.bpwagrar.com

A BPW Bergische Achsen Betéti Társaságról
A BPW Bergische Achsen Betéti Társaság a BPW-csoport anyavállalata. Az 1898 óta működő, wiehli székhelyű családi vállalkozás több mint 1.600 munkavállalóval, akik közül mintegy 120 gyakornok, fejleszt és gyárt komplett futóműrendszereket tehergépjárművek pótkocsijaihoz és félpótkocsijaihoz. A BPW technológiái közé tartoznak többek között a tengelyrendszerek, a féktechnológia, a rugózás és a csapágyazások. Járművek milliói futnak világszerte a BPW által gyártott pótkocsitengelyekkel és futóműrendszerekkel. A járművek gyártói és üzemeltetői számára így szolgáltatások átfogó spektruma áll rendelkezésre, amelyek segítségével gazdaságosabbá tehetik a termelési, ill. szállítási folyamataikat.
www.bpw.de

A BPW csoportról
A wiehli székhelyű BPW-csoport megbízható mobilitási és rendszerpartner a szállítási iparágban, és egy kézből kínál innovatív megoldásokat. A portfólió a tengelyektől a felfüggesztési rendszereken és féktechnológiákon (BPW), a lezárórendszereken és felépítményeken (Hestal), a világítási rendszereken (Ermax) és műanyagipari technológiákon (HBN-Teknik) keresztül a vontatók és vontatmányok számára készült felhasználóbarát telematikai alkalmazásokig (idem telematics) terjed. A BPW-csoport technológiái és szolgáltatásai lehetővé teszik a gazdaságos termelési folyamatok kialakítását a gyártóknál, és lehetővé teszik a legmagasabb szintű transzparenciát a rakodási és szállítási folyamatoknál, így a járművek üzemeltető hatékony flottamenedzsmentet tudnak működtetni. A tulajdonosok által vezetett vállalatcsoporthoz világszerte 60 vállalat tartozik, és a csoport mintegy 6.400 munkavállalót foglalkoztat. www.wethinktransport.de

Kapcsolat:
Vállalati kommunikációs részleg
Sajtóval és nyilvánossággal kapcsolatos ügyek
Nadine Simon
Telefon: +49 22 62 / 78-19 09
Fax: +49 22 62 / 78-49 09 presse@bpw.de

BPW Bergische Achsen KG, Ohlerhammer, 51674 Wiehl, Deutschland

www.bpw.de | www.wethinktransport.de