Hírek

Sajtóközlemény - Agrártalálkozó és Szakmai Nap

2019.04.08.
Sajtóközlemény - Agrártalálkozó és Szakmai Nap

2019. április 5-én újabb mérföldkőhöz érkezett az ismert futóműgyártó vállalat, a BPW-Hungária Kft.: a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a PREGA, Magyarország első számú agrár-digitalizációs fórumával együttműködésben első alkalommal látta vendégül a magyar agrárium csaknem kétszáz képviselőjét a szombathelyi gyárban.

Az agráriumhoz kapcsolódó gépgyártók – így a BPW is, hiszen mezőgazdasági járművekbe is gyárt futóműveket – számos kihívással szembesülnek: a gazdálkodóknak egyre jobb, hatékonyabb gépekre van szükségük, hogy a kiszámíthatatlan időjárás, szárazság, megrövidült művelési idő esetén is el tudják végezni a szántóföldi munkálatokat.
Ez az elvárás a jövőben tovább növekszik, hiszen a termények felvevőpiaca folyamatosan nő: a mezőgazdaságnak egyre több embert kell ellátni, fenntartható, környezetet nem terhelő gazdálkodás mellett.
Ebben a legnagyobb segítséget az olyan hatékonyan működő gépek, alkatrészek jelentik – ilyenek a BPW termékek -, amelyek hosszú élettartamúak, energiatakarékosak és rövid idő alatt is óriási terhelést elbírnak.

„BPW tengellyel akkor is folytathatja, amikor mások már feladták” – fogalmazta meg a vállalat, de a rendezvény szlogenje sem kevésbé ambiciózus: „A legjobb futóművet az agráriumnak”.

„A BPW világszerte elismert márkanév, és fontos, hogy Magyarországon még szélesebb körben ismertek legyenek innovatív termékeink és a szolgáltatásaink. Meghívtuk az agrárium szakembereit – ezáltal egy közös platformot teremtve – hogy a jövő kihívásaira együtt felkészülhessünk. A jövő technológiáját mutatjuk itt be” – fogalmazott Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
A BPW évszázados sikerének titka a vevői igények megértése és az innováció, amelynek köszönhetően a gyártó nemcsak teljesíti a vevői elvárásokat, hanem további, jövőbe mutató megoldásokat is kínál.


„Míg Európában a műtrágya-szóró pótkocsikat rugózatlan tengellyel szerelik, hiszen a maximális 40 km/órás sebesség nem igényel bonyolultabb szerkezetet, addig Ausztráliában mindezt a munkát a földeken 70 km/órával teszik meg, hiszen egy fél megyényi farmon egyébként sosem végeznének a munkával. Emiatt az ottani járműveknél teljesen más futómű és felfüggesztés megoldást kell alkalmazni” - mondta Varga Lajos vevőkapcsolati központ vezető, és hangsúlyozta, hogy szakemberei folyamatosan, lehetőleg a helyszínen egyeztetnek a vevőkkel világszerte a felhasználási szokásokról.

Több helyszínen folyt a rendezvény: a BPW felvonultatta termékeit önállóan és gépekbe beépítve is, valamint a termékhez kapcsolódó leggyakoribb szervizelési feladatokat mutatta be show formájában.

A szakmai konferencia részeként a rendezvényre ellátogató gazdálkodók is megismerhették a külföldön alkalmazott, precíziós gazdálkodással szorosan összefüggő innovatív futóműtechnológiai megoldásokat.

Az előadások jövőbe mutató trendeket, intelligens megoldásokat ismertettek. A konferencia részletes programja itt érhető el:
https://bpwagrar.com/wp-content/uploads/2019/03/bpw-megosz-prega-program.pdf

A program egyik fő attrakciója volt a gyárlátogatás és a BPW Műszaki Képzőközpontjának megtekintése.

A rendezvényen külön standon képviseltette magát a TT Parts Kft., amely a BPW alkatrészek értékesítésére létrehozott országos telephelyhálózatot működteti, jelenleg 9 saját üzlettel.

A konferencia résztvevői között a szervezők értékes vásárlási utalványokat sorsoltak ki, melyeket az hálózat üzleteiben válthatnak be a szerencsés nyertesek.

BPW csoport


A BPW csoport kutat, fejleszt és gyárt mindent, ami a szállítást mozgatja, biztosítja, megvilágítja, intelligenssé teszi és digitális hálózatát működteti. A vállalatcsoport világszerte ismert BPW, Ermax, HBN, HESTAL és idem telematics márkákról, melyek a haszonjármű ágazat elismert beszállítói a futóművek, fékek, világítás, zár, vasalat és felépítmény-technika, telematika, valamint más fontos - kamionok, trailerek és buszok részére gyártott - alkatrészek vonatkozásában. A BPW csoport átfogó mobilitási szolgáltatást nyújt a szállítmányozó vállalatoknak, és az egész világon elérhető szervizhálózatot üzemeltet az alkatrészellátástól a járművek, sofőrök és a rakomány intelligens összekapcsolásáig. A tulajdonosok által irányított vállalatcsoport jelenleg 7.200 dolgozót foglalkoztat több mint 50 országban, és 2017-ben 1,48 milliárd Euro konszolidált forgalmat ért el.

www.bpw.de

www.facebook.com/WeAreBPW/

www.instagram.com/wearebpw/


A BPW-Hungária Kft.

A BPW-Hungária Kft. a BPW Bergische Achsen KG 100%-os leányvállalata, a BPW csoportban a mezőgazdasági futóművek és egyedi tengelyek specialistája. A vállalat termékportfóliója kiterjed a tengelycsonkokra, egyedi tengelyekre és a komplett Tridem-futóművekre vázzal együtt, beleértve a rugózást és a beszerelt fékberendezést akár 30 tonna terhelésig. Több mint 1.500 dolgozó vesz részt Szombathelyen a kiváló minőségű és műszakilag igényes tengelyek és futóművek gyártásában. Az agráripari termékek értékesítése világszerte a BPW csoport tagvállalatain keresztül történik.

www.bpwagrar.com

www.bpw-hungaria.hu

www.facebook.com/bpwhungariakft/

www.instagram.com/wearebpwhu/

 

A sajtóközlemény és a rendezvény fotói itt érhetőek el: https://bpwagrar.com/sajto/

Jelszó: legjobbfutomu

 

Kapcsolat:

BPW-Hungária Kft.
9700 Szombathely Körmendi út 98.

Lenner Nóra
Tel: 06 94 517 200
Mobil: 06 20 527 3134
LennerN@bpw.hu

Zöld Anna Tímea
Tel: 06 94 517 464
Mobil: 06 20 999 8769
ZoldA@bpw.hu